Možete nam se javiti putem email adrese info@udrugasavao.hr ili putem facebook stranice.

Aktivnosti

Djelujemo kroz više aktivnosti (projekata) kroz koje na različite načine pokušavamo pomoći našim korisnicima. Neke aktivnosti usmjerene su direktno prema korisnicima, dok su druge usmjerene na volontere i članove.

Najvidljivije aktivnosti su mobilna pučka kuhinja i izviđači, ali tu su i mnoge druge.

Mobilna pučka kuhinja

Mobilna pučka kuhinja naše je glavno sredstvo susreta s ljudima u potrebi. Svakog utorka i petka u 20 sati na Glavnom zagrebačkom kolodvoru dijelimo humanitarne pakete i razgovaramo s našim korisnicima upoznajući se s njima i osluškujući njihove potrebe.

Izviđači

Svakog 22. u mjesecu imamo običaj posjećivati naše korisnike na mjestima njihovog prebivanja. Cilj izviđača je da se još više približimo svakoj osobi individualno te je smjestimo u centar naše pažnje. Kod posjeta korisnika u njihovom domu priređujemo pakete pomoći prema potrebi osobe kojoj se ide u posjet.

Molitveni tim

Molitveni tim skupina je volontera koji se redovito okupljaju na zajedničku molitvu te organiziraju molitvene susrete svih volontera. Vjerujemo da molitvom ostvarujemo dublji odnos i suradnju s Gospodinom koji nas vodi u činjenju dijela milosrđa prema našim korisnicima. Otvoreni susret za sve koji se žele priključiti molitvi čija je nakana rad udruge i dobrobit njenih korisnika održava se svake druge subote u mjesecu na Kamenitim vratima u 17 sati.

Izrade krunice

Kako često vodimo naše korisnike na hodočašća diljem Hrvatske, kao prigodni dar svakome od njih dajemo krunicu koju su samostalno izradili volonteri. Ujedno je izrada krunica odlična aktivnost zbližavanja i opuštanja vrijednih volontera!

Hodočašća

Kako naši korisnici uglavnom nemaju mogućnosti putovanja van Zagreba, hodočašća koja za njih organiziramo nekoliko puta godišnje velika su im radost te se uvijek rado odazovu. Hodočašćima također pomažemo duhovni život korisnika.

Edukacije za volontere

Udruga svake godine organizira edukacije za naše volontere. Edukacije su usmjerene na to da volonteri steknu kompetencije potrebne za rad s ugroženim skupinama ljudi, u prvom redu s beskućnicima.

Duhovne obnove za volontere

Znamo da je svakoj osobi s vremena na vrijeme potreban odmor i duhovna obnova, a to još više vrijedi za naše volontere! Mnogi od naših volontera, uza svoje privatne obaveze i probleme, nalaze vremena i volje pomagati nositi križeve naših korisnika, koji nikako nisu mali.

72 sata bez kompromisa

Svake godine sudjelujemo u hvalevrijednom projektu zagrebačkog SKAC-a72 sata bez kompromisa” gdje smo dva dana domaćini mladim volonterima koji su nam u projektu dodijeljeni.